Teraz jest 22 maja 2024, o 13:39



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
 Zasilanie obiektu 
Autor Wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 4 gru 2011, o 21:38
Posty: 527
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
Oj Łukaszu Kapciowi eksperci zawsze będą wiedzieć lepiej :D :D :D

_________________
...aby mowa polska
w całym kraju
i daleko poza
jego granicami
słyszana była...


11 wrz 2017, o 06:50
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 13 mar 2010, o 23:39
Posty: 575
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
Sprawa ponownie powraca. Swego czasu już była dyskusja o problemie wyciekających materiałów czy fotografii z tej strony o RCN. Zasugerował ktoś, aby zablokować pobieranie przez osoby nieuprawnione treści do których prawa ma tylko ta strona. A jest tego sporo, zamieszczanych po różnych forach społecznościowych czy prywatnych. Tylko blokada lub miniaturyzacja pobieranych materiałów, może nas uchronić od tego draństwa.


11 wrz 2017, o 13:25
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Site Admin

Dołączył(a): 11 sie 2011, o 06:29
Posty: 581
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
czy takowa przenośna traforozdzielnia mogła być w czasie budowy obiektu?
https://rcn.tlx.pl/1strona/budowa/budowa%20trafo.jpg na słupie rozkracznym widać odłączniki wiec jest ostatnim przed rozdzielnią, jakaś chowa sie za masztem


Załączniki:
st1.jpg
st1.jpg [ 157.66 KiB | Przeglądane 335 razy ]
st2.jpg
st2.jpg [ 180.86 KiB | Przeglądane 335 razy ]
st3.jpg
st3.jpg [ 114.48 KiB | Przeglądane 335 razy ]
st4.jpg
st4.jpg [ 179.2 KiB | Przeglądane 335 razy ]
3 sty 2024, o 22:55
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 22 gru 2010, o 22:12
Posty: 2494
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
Obstawiam, że ta widoczna w Konstantynowie była przenośna, nie mylić z przewoźną.
Tylko pytanie, czemu taką zastosowano? Taniej wyszłoby postawić zwykłą słupową. W końcu stała tam ze cztery lata.


12 sty 2024, o 23:52
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2017, o 10:22
Posty: 290
Lokalizacja: Łódź
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
Łukasz-O napisał(a):
Obstawiam, że ta widoczna w Konstantynowie była przenośna, nie mylić z przewoźną.
Tylko pytanie, czemu taką zastosowano? Taniej wyszłoby postawić zwykłą słupową. W końcu stała tam ze cztery lata.

Jestem laikiem i wydaje mi się że licząc koszty taniej chyba przywieźć przenośną i "polożyć na glebie" niż słupową gdzie montaż byłby chyba bardziej problematyczny.


13 sty 2024, o 22:08
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 22 gru 2010, o 22:12
Posty: 2494
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
Bardziej chodziło mi oto, że przewoźne i przenośne stacje zdecydowanie lepiej nadawały się do miejsc, gdzie bywała szybka i częsta relokacja.
Tutaj stała cztery lata w jednym miejscu i marnował się jej potencjał mobilności ;)
Weźmy pod uwagę rozmach inwestycji. Dwie wielkie blaszane hale montażowe, murowane budynki zaplecza technicznego i biurowego oraz wiele innych konstrukcji tymczasowych w tym drogi betonowe, które wybudowano na cztery lata, po czym je zwyczajnie zburzono / rozebrano. To dopiero były koszta.


13 sty 2024, o 23:17
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2017, o 10:22
Posty: 290
Lokalizacja: Łódź
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
Znając czasy PRl-u i jej absurdalne decyzje decydentów myślę że nie było problemem "oddelegować" taką przenośną traforozdzielnię na czas nieokreślony na czas budowy ;)


14 sty 2024, o 22:29
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 22 gru 2010, o 22:12
Posty: 2494
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
Zapewne masz rację. Priorytetem była budowa flagowego ośrodka, a nie zapewnianie zasilania awaryjnego jakiejś wioski.


20 sty 2024, o 22:10
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Site Admin

Dołączył(a): 11 sie 2011, o 06:29
Posty: 581
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
1996 ostatnie chwile istnienia traf 110kV, troche widać dwa prostokąciki


Załączniki:
trafa 1996.jpg
trafa 1996.jpg [ 492.76 KiB | Przeglądane 261 razy ]
22 sty 2024, o 15:54
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lis 2023, o 22:24
Posty: 61
Lokalizacja: Podlaska Lubelszczyzna.
Cytuj
Post Re: Zasilanie obiektu
Gdzie się podziały drzewa?


22 sty 2024, o 16:02
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL