Teraz jest 19 cze 2024, o 13:38



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Sterowanie pracą nadajników 
Autor Wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 22 gru 2010, o 22:12
Posty: 2511
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Sterowanie pracą nadajników
Kolekcjoner93 napisał(a):
Kiedy to trafo wymienii i z jakiego powodu? ze starości czy po to by nie generowały strat trafa bo potem te 6kV było zamieniane na 400V a tu jest od razu...


Kiedy? Nie wiadomo, może dwa lata temu?
A powód to zatrudnianie wykwalifikowanych osób do niezbędnej konserwacji. Do 6kV potrzeba fachowca ze stosownymi świadectwami kwalifikacji (cena), przy 400V wystarczy przysłowiowy "Wiesiek" z E do 1kV .


7 maja 2017, o 23:28
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 13 mar 2010, o 23:39
Posty: 575
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Sterowanie pracą nadajników
Skoro ośrodek, jest tak dewastowany i rozkradany, to zapewne i napięcie jest wyłączone na budynek. Nie wiadomo też, czy oświetlenie terenu jest załączane a przede wszystkim, czy miga lampa na radiolinii. Bo jeśli nie, to znaczy, że stacja jest pozbawiona energii elektrycznej. Warto by to sprawdzić.


8 maja 2017, o 11:33
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 22 gru 2010, o 22:12
Posty: 2511
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Sterowanie pracą nadajników
W prawdzie lampa na wieży radiolinii nie działa i oświetlenie terenu również ale budynek jest zasilany cały czas. W środku na panelu energetycznym pali się lampka, ta sama co podczas naszego zwiedzani w 2011r. Nie polecam włamywania się, wszędzie są czujki ruchu oraz zbicia szyb.
Skoro już jesteśmy przy budynku, warto wspomnieć, że część garaży od strony fidera jest wynajmowana. Ktoś również wyremontował pomieszczenie biura przepustek na wartowni.


8 maja 2017, o 16:44
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Site Admin

Dołączył(a): 11 sie 2011, o 06:29
Posty: 589
Cytuj
Post Re: Sterowanie pracą nadajników
Panowie, tutaj mamy sterowanie boverkiem a zasilanie w dziale zasilania.


8 maja 2017, o 19:46
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 22 gru 2010, o 22:12
Posty: 2511
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Sterowanie pracą nadajników
anodowy napisał(a):
Panowie, tutaj mamy sterowanie boverkiem a zasilanie w dziale zasilania.

Przepraszam, obiecuję poprawę ;)


8 maja 2017, o 23:50
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 13 mar 2010, o 23:39
Posty: 575
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj
Post Re: Sterowanie pracą nadajników
Do Łukasza.
Wynika z tego, że tam coś się dzieje, nie zawsze negatywnego. Warto więc monitorować ten obiekt.


9 maja 2017, o 12:06
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Ekspert

Dołączył(a): 2 gru 2011, o 19:27
Posty: 131
Cytuj
Post Re: Sterowanie pracą nadajników
Oby nikt nie powywoził tego co jest w budynku głównym (nadajniki, aparatura od dosyłu, modulacji).


9 maja 2017, o 17:11
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL