|
|
Dwa wyjścia fiderowe z kontenerów nadawczych
Autor |
Wiadomość |
myheaven
Ekspert
|
 Re: Dwa wyjścia fiderowe z kontenerów nadawczych
Łukasz-O napisał(a): Jest kilka map z różnie umiejscowionymi masztami. Z tego co pamiętam były aż trzy lokalizacje.
Nie wyszczególnionego fundamentu centralnego, jak również odciągowych, gdyż to wszystko jest nieodzowną częścią i wliczane jako "maszt stalowy". Przepraszam za pytanie : Czy gdzieś na stronie RCN są te mapy? Strona jeżeli chodzi o informacje jest przepastna i nie do wszystkiego jeszcze dotarłem czytając, a jak nie ma czy nie dało by rade ich zamieścić na stronie, albo chociaż na google maps oznaczyć punkty......?
|
28 mar 2019, 21:07 |
|
 |
Łukasz-O
Ekspert
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12 Posty: 2386 Lokalizacja: Warszawa
|
Nie ma tego na forum ani stronie. Ja to widziałem podczas przeglądania dokumentów. Było kilka projektów wstępnych i chyba jeden docelowy, który zresztą nigdy nie został zrealizowany. Nie pamiętam czy to leży u mnie, czy u Piotrka. W weekend przejrzę swoje zasoby, jeśli znajdę to przynajmniej zdjęcia mapek porobię.
|
28 mar 2019, 22:54 |
|
 |
myheaven
Ekspert
|
Łukasz-O napisał(a): Nie ma tego na forum ani stronie. Ja to widziałem podczas przeglądania dokumentów. Było kilka projektów wstępnych i chyba jeden docelowy, który zresztą nigdy nie został zrealizowany. Nie pamiętam czy to leży u mnie, czy u Piotrka. W weekend przejrzę swoje zasoby, jeśli znajdę to przynajmniej zdjęcia mapek porobię. Fajnie,z góry dziękuję ,:)
|
28 mar 2019, 23:33 |
|
 |
Łukasz-O
Ekspert
|
Przekopałem zaledwie 1/3 sterty ale znalazłem, tylko nie wiem czy to akurat co chciałem. Dodatkowy plus, że skatalogowałem wreszcie przynajmniej część papierów. Załącznik:
Rys. 1.4.JPG [ 1.36 MiB | Przeglądane 5644 razy ]
Tu macie link do projektu anteny rezerwowej, niestety ale wszystko co było większe niż A4 musiałem fotografować: https://we.tl/t-gPUYF7ixyYCiekawostką jest to, że maszt o wysokości 304,3m miał mieć wysuwaną górną część do 25m ponad wysokość stałą.
|
30 mar 2019, 18:40 |
|
 |
myheaven
Ekspert
|
Jeaszcze raz dzięki za zdjęcie planu.Ze względu na fakt o którym wspominacie cały czas na forum że jest problem ze skanem dokumentów i planów wieloformatowych to chyba jedyne wyjście awaryjne w postaci zdjęć rysunków technicznych. Od razu pojawia mi się pytanie w głowie laika : na co była potrzebna wysuwana część szczytowa masztu do 25m ponad wysokość stałą? Miał to jakieś przełożenie na zasięg nadawania? I jakie było rozwiązanie techniczne wysuwania i sterowania szczytu masztu o 25 metrów do góry?
|
30 mar 2019, 21:19 |
|
 |
Łukasz-O
Ekspert
|
Pytanie o zasadność regulacji wysokości masztu jest raczej nie do mnie. Ponoć w Raszynie swego czasu też tak było. Tu raczej nie chodziło o zasięg, a o dostrojenie ale niech się wypowiedzą mądrzejsi w tej kwestii. Niestety nie mamy projektu montażowego masztu rezerwowego i nie wiemy jak mógłby wyglądać taki mechanizm. Sam jestem ciekaw.
|
31 mar 2019, 00:19 |
|
 |
myheaven
Ekspert
|
Łukasz-O napisał(a): Przekopałem zaledwie 1/3 sterty ale znalazłem, tylko nie wiem czy to akurat co chciałem. Dodatkowy plus, że skatalogowałem wreszcie przynajmniej część papierów. Tu macie link do projektu anteny rezerwowej, niestety ale wszystko co było większe niż A4 musiałem fotografować: https://we.tl/t-gPUYF7ixyYCiekawostką jest to, że maszt o wysokości 304,3m miał mieć wysuwaną górną część do 25m ponad wysokość stałą. Zastanawia nie usytuowanie drugiego masztu z tego planu......
|
20 maja 2022, 20:44 |
|
|