|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
sp9skp
|
 Witam z południa polski
Ja na jedynce a właściwie na latu z radiem z Konstatnynowa się niemal wychowałem. Jako mały dzieciak wszędzie latałem z tranzystorowym radyjkiem. Potem jako trochę starszy dzieciak, zrobiłem pierwsze radio detektorowe na fale średnie. Anteną był kawałek drutu między oknem a drzewem sąsiada. Teraz to już zostały procesory, programowanie i próba zarażenia hobby/zawodu syna. Forum znalazłem niedawno, grzebiąc po necie. Teraz za to zastanawiam się czy to forum żyje, czy jest szansa na nadchodzące 25lecie katastrofy zorganizować, a przede wszystkim zdobyć pozwolenie na wejście do budynków tak jak to przeczytałem, kiedyś Wam się udało.
Pozdrawiam
|
21 lip 2015, 11:54 |
|
 |
Tadekmaj
Ekspert
Dołączył(a): 13 mar 2010, 23:39 Posty: 584 Lokalizacja: Warszawa
|
 Re: Witam z południa polski
Witamy. Forum żyje tym wszystkim co na nim zaprezentują osoby które postanowiły dołączyć do naszego grona. Dlatego prosimy o aktywność, bez względu na to, czy uda się wejść do środka RCN. czy też nie. 
|
27 lip 2015, 12:19 |
|
 |
sp9skp
|
Hmm... trochę trudno samemu coś dodać jak było się wtedy dzieckiem i tak daleko. Jedyne co pamiętam po przewróceniu masztu, to zdjęcia z TV i komentarze, że jeśli antena nie zostanie odbudowana, to zostanie cofnięta nam przyznana częstotliwość. Pytałem się o to czy forum żyje, bo zauważyłem jakąś taką dziwną "ciszę" od pewnego momentu. Nagle cisza w sprawie utworzenia stowarzyszenia, niedokończone wywiady, gdzie forumowicze podsuwali pomysły pytań a zostały one bez odpowiedzi, co trochę mnie zdziwiło no i szkoda że nie wszystkie pytania zostały zadane. Za chwilę może nie być już do tego okazji. No ale tak czy siak fajnie, że można poczytać choć (aż!) tyle o maszcie i pracy ludzi przy nim.
|
28 lip 2015, 12:26 |
|
 |
Tadekmaj
Ekspert
|
Strona taka jak ta o konkretnym obiekcie ma to do siebie że po okresie dużej aktywności jej sympatyków na forum, dostarczających ogrom materiałów różnego rodzaju, staje się bardziej do czytania i przemyśleń. Chyba żaden tego typu obiekt w Polsce nie ma takiej strony z taką ilością opisów schematów wywiadów i zdjęć co RCN w Konstantynowie, no może jeszcze Raszyn za sprawą kolegi Łukasza i ostatnio Solec Kujawski. Ale prym wiedzie tutaj Konstantynów a to tylko dlatego, że był swego rodzaju niedoścignionym symbolem nowoczesnej potężnej techniki w radiofonii i nie tylko w kraju zacofanym technicznie jak na lata w których przyszło mu funkcjonować.
|
31 lip 2015, 12:08 |
|
 |
Łukasz-O
Ekspert
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12 Posty: 2380 Lokalizacja: Warszawa
|
sp9skp napisał(a): (...) niedokończone wywiady, gdzie forumowicze podsuwali pomysły pytań a zostały one bez odpowiedzi, co trochę mnie zdziwiło no i szkoda że nie wszystkie pytania zostały zadane. (...) Zapewniam, że wszystkie wywiady zostały zakończone (przynajmniej te moje z p. Wojciechowskim), brakło natomiast czasu przełożenia całej rozmowy z dyktafonu na język pisany na forum. Przy okazji uzupełnię ale nie będą to żadne wielkie nowości  Przy okazji innych wątków te zdobyte informacje z wywiadów, przekazywaliśmy jako wiedzę techniczną lub ciekawostki.
|
31 lip 2015, 15:31 |
|
 |
Tadekmaj
Ekspert
|
To może jakaś podpowiedz odnośnie niedokończonych lub bez odpowiedzi tematów na forum. W miarę możliwości i wiedzy, postaramy się usatysfakcjonować kolegę sp9skp a może i innych. 
|
02 sie 2015, 12:44 |
|
 |
Łukasz-O
Ekspert
Dołączył(a): 22 gru 2010, 22:12 Posty: 2380 Lokalizacja: Warszawa
|
Dokładnie  Wal śmiało kolego sp9skp.
|
02 sie 2015, 16:27 |